Cvičenie po 40-tke

Cvičenie po 40-tke

Mnoho ľudí, ktorých vek presiahol 40 a viac rokov sa vyhovára, že cvičenie už nemá zmysel, svaly sa už vybudovať nedajú a celá drina viac-menej nemá až taký význam. Našťastie sa mýlia!

Zahrievajte sa dôkladne

Takisto sa v mladom veku stáva, že cvičenec príde do posilňovne a hneď ide k veľkým váham. Takisto sa vám v takom veku nič stať nemuselo, no po 40-ke vedie tento prístup ku zraneniu. To sa dostaví skôr alebo neskôr. Preto je dôležité venovať pozornosť zahrievaniu.

Najlepšie je venovať sa niekoľko minút ľahkému karidotréningu, ktorý vo vás rozprúdi krv a zahreje vás. Následne by ste tiež mali venovať priestor rozcvičovacím sériám s vyšším počtom opakovaní a s nízkou váhou. To pripraví na záťaž väzivá a kĺby.

Ste to, čo jete

40-tka je ideálnym obdobím pre zmenu životného štýlu. Motivácie bývajú už pri začínajúcich zdravotných problémoch ,avšak ženy často túžia po zmene vzhľadu a chcú preto chudnúť.

Preto je vyvážená a pravidelná strava dôležitou súčasťou.

Starnutie spôsobuje určité metabolické zmeny (spomalenie), ako starneme, tak naše telo spaľuje menej a menej kalórií. Dobrá správa však je, že môžeme tento proces obrátiť pravidelným cvičením so záťažou doplneným o kardio.

Aké športy sú vhodné?

Aerobik, zumba, tae-bo, rýchla chôdza, plávanie, posilňovania vo fitnescentre ,yoga, bicyklovanie,skupinové cvičenia na posilnenie chrbtice.

Čo zlepšuje cvičenie?

Posilňuje telo aj srdce
Zlepšuje kondíciu
Uvoľňuje nahromadený stres zo svalov
Spaľuje tuky

Aj po štyridsiatke môžete budovať silu a svalovú hmotu. Je to všetko o nájdení si tej správnej rovnováhy medzi výživou, tréningami a poznaním svojich limitov.

Neviete sa „dokopať“ k cvičeniu?

Aj v takom prípade máme pre vás riešenie. Veľa našich klientov si obľúbilo EMS tréning. Ide o veľmi účinné cvičenie v podobe elektrickej stimulácie svalstva, pričom dochádza k precvičeniu celého tela. Tréning spočíva v elektrických impulzoch, ktoré si nastavíme podľa prahu vašej citlivosti a každé 4 sekundy sa vám napnú všetky priečne pruhované svalové vlákna. Takýto tréning trvá 20 minút a stačí ho opakovať len jedenkrát do týždňa.

Pri EMS tréningoch máme zaznamenaných už veľa zlepšení, či už sa jedná o fyzickú kondíciu, spevnenie celého tela, posilnenie chrbtice, zhodenie nadbytočných kilogramov, redukcie celulitídy a mnohé ďalšie.

Chcem vyskúšať

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Sexy zadok

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Fit BODY

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Body PUMPING

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať DYNAMIC body

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať BodyForming

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Kruháč

Moment, prosím, formulár sa nahráva...