EMS efektívne alebo neefektívne?

EMS efektívne alebo neefektívne?

Opäť sa chytám za hlavu a nechápem ako sa neskúsení EMS tréneri púšťajú do úplne triviálneho tréningu. Už z viacerých zdrojov sa ku mne dostal koncept nesprávneho ems tréningu, ktorým neskúsený tréner sval pravidelne prepaľuje. T.z., že tak ako cvičením nadobúdame svaly, tak ich cvičením dokážeme veľmi rýchlo spáliť. Ak telo pravidelne pretrénujeme, tak svaly strácame. A to isté sa deje aj pri nesprávnom trénovaní ems.

Ems v preklade znamená elektrická stimulácia svalstva. Aby som bola konkrétna elektrický impulz napne priečnepruhované svalstvo na celom tele, po dobu 4 sekundy, následne ich uvoľní na 4 sekundy, a tak ďalej po dobu 20 minút. Pýtate sa prečo tak málo? Prečo len raz do týždňa?

Pretože pri klasickom trénovaní nikdy nenapneme všetky svaly ovládané vôľou. Dokážu to len profesionálni kulturisti a tiež len nejakú dobu, 20 maximálne 30 minút. Je to celkom náročné. A práve to prebieha pri tréningu ems. Či chceme alebo nechceme elektrický impulz, ktorý si nastavíme podľa našej citlivosti, napne za nás všetky svaly. Teda jednoducho povedané, nedá sa to cvičiť nesprávne, ak tréner ide podľa pokynov. Aj keby sme celý tréning ležali na zemi, impulz svaly napína za nás.

Ak vás niekedy tréner navigoval pri ems tréningu vykonávať náročné kliky, angličáky, drepy so závažím, prípadne iné náročné crossfitové cviky, a pritom stále zvyšoval intenzitu elektrického impluzu, hazarduje s vašim zdravím. Nie je to zdravé. Pretrénuje vás a nasledujúce dni ste unavení a netušíte z čoho. Je to len kvôli nezregenerovaným svalom. Celkový efekt tréningu je vďaka nesprávnym cvikom a vysokej intenzite nulový. 

Ak tréner trénuje EMS tréning so závažím, musí znížiť intenzitu elektrického impulzu.

TYPY TRÉNINGU

Vrátim sa k otázke, prečo len raz do týždňa.

Opakujem, ems napína všetky svaly súčasne a svalstvo potrebuje na regeneráciu 7 dní. Cvičiť po ems tréningu je optimálne, až keď pominie svalovica.

Ems je dokonale vymyslená a rokmi overená technika cvičenia, pri ktorej šetríme unavené alebo opotrebované kĺby, riešime ženské problémy, skoliózu, lordózu a iné problémy s chrbticou, metabolizmus a mnoho ďalších, ktoré spomínam na http://riecky.eu/ems-trening/

Ems tréning je vhodný aj pre dôchodcov, aby stimulovali ochabnuté svaly a cítili sa lepšie a vitálnejšie. Predchádzame ním mozgovým príhodám a infarktu myokardu.

Podstata tréningu je, že sa nenamáhame. A za krátky čas máme na týždeň odcvičené. S EMS tréningom máme najlepšie skúsenosti a výsledky.

Správne prevedenie cvikov EMS tréningu s vysokou intenzitou elektrického impulzu si môžete pozrieť v našom videu.

 

Chcem vyskúšať

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Sexy zadok

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Fit BODY

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Body PUMPING

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať DYNAMIC body

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať BodyForming

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Kruháč

Moment, prosím, formulár sa nahráva...